Založ si blog

Otvorený list starostovi Ružinova

Vážený pán starosta Pekár,

 

Mestská časť Ružinov realizuje opravu ciest. Počas augusta a septembra plánujete kompletne opraviť cesty na Šalviovej, Maximiliána Hella, Seberíniho, Babuškovej, Papraďovej, Táborskej, Wattovej ulici i v Ružovej doline, na Medzilaboreckej, Solivarskej, Šťastnej a Hraničnej. Na cestách chcete kompletne vymeniť povrch, upraviť tiež kanalizačné vpuste, namaľujete nové značky, priechody pre chodcov i stredové čiary. Práce plánujete ukončiť v októbri. Celé by to malo stáť okolo 500 tisíc €.

 

Bohužiaľ, počas tejto rekonštrukcie ste úplne zabudli na cyklistov. Podľa dostupných informácií nebude vyznačený jediný cyklopruh, postavený jediný cyklochodník a ani jeden priechod pre cyklistov. Na tieto skutočnosti sme vás zo strany Cyklokoalície upozorňovali.

 

Ružinov má ideálne podmienky na cyklodopravu: je rovinatý, so širokými cestami, primeranými vnútroblokovými komunikáciami, ktoré umožňujú veľmi komfortné používanie bicyklov. Po pozitívnej úprave okolia Prístavného mosta (kde už cyklisti nemusia chodiť cez diaľnicu) a vyznačení cyklochodníkov na V. Clementisa a Bachovej (spolu s Cyklokoalíciou) prišlo niekoľko negatívnych správ: zrušili ste cyklochodník pred predajňou LIDL, zakázali vjazd bicyklom na niekoľko komunikácií, dovolili výrazne zhoršiť situáciu pre cyklistov na križovatke Bajkalskej a Prievozskej, zmizli ste cyklochodník na Páričkovej alebo Ivánskej ceste, … Plus samozrejme negatívne resty z minulosti: výrazné zhoršenie cyklodopravy v komplexe Avion, veľmi nepríjemná rekonštrukcia okolia mosta Apollo, Eurovea postavená v rozpore s územným plánom ohľadom cyklodopravy, rekonštrukcia Záhradníckej a Miletičovej, ktoré veľmi sťažujú cyklodpravu (a vlastne aj pešiu dopravu), atď …

 

Viem, že na mnohých z uvedených projektov ste nemali rozhodujúce slovo, avšak sú to aktivity v Ružinove a veľmi negatívne ovplyvnili cyklodopravu. Tento stav je teda aj vašou zodpovednosťou.

 

V zmysle uvedeného vás vyzývam: zastavte obnovu týchto ciest, doplňte rozumné cyklistické riešenia a začnite to realizovať radšej o pár mesiacov neskôr. Zároveň vyvoďte dôsledky voči úradníkom, ktorí majú na zodpovednosti takéto prehrešky voči cyklodoprave.

 

Michal

 

(ak sú v projektoch rozumné riešenia pre cyklistov, prosím, pochváľte sa nimi, rád vás potom pochválim ja).

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 311507x
Priemerná čítanosť článkov: 3943x

Autor blogu