Založ si blog

Kriminalizácia cyklistiky v Bratislave

Keď idem bicyklom tak poruším cca 2 predpisy na 500metrov (ak aj stojím na červenú, čo je story sama o sebe). Snažil som sa zistiť prečo tam tie značky sú. Keďže o značkách rozhoduje celá komisia, určite zdôvodnili prečo zakázali vjazd bicyklom. Aspoň tak som si myslel.

Pozrel som zápisnicu operatívnej dopravnej komisie, ktorá zasadá každý týždeň. Jej členmi sú napríklad Magistrát (Ing. Orech, p. Wolf, p. Kubica), KDI ( mjr. Ing. Ondrejec, npor. Ing. Jaros), DPB a.s. (Ing. Kajdi), MC Bratislava ­ Petržalka (Ing. Csudaiová), MC Bratislava ­ Nové Mesto (Ing. Slamka), MC Bratislava ­ Staré Mesto (Ing. Rausová), MC Bratislava ­ Rača ( Ing. Klotton ), MsP Bratislava (Dr. Nemes), a na niektorých zasadnutiach aj iné osobnosti. Len tak na margo, ani nevedia že ulica Mlynské nivy sa píše s malým N. Inak zo zápisnice sa nedá veľa zistiť, iba názov oblasti (typu že Miletičova) a 3-15 slovný popis zmien.

 

V roku 2013 už stihli zakázať vjazd bicyklom na časti ulíc Miletičova, Staré grunty, Žellova, Metodova, Kľukatá a kopu ďalších. Tak som sa spýtal že: PREČO? Určite tam musí byť nejaký rozumný dôvod ktorý ja ako obyčajný cyklista nevidím ale oni múdri úradníci áno.

Kvázi odpoveď bola zábavná, typu: (tu som chcel skopírovať text odpovede, ale poslali ju mailom vo forme obrázku; prepisovanie doslovného textu mi spôsobovalo kombináciu triašky a záchvatov smiechu, tak som to vzdal) (teda vôbec nespomenul že jediný dôvod, ani len náznak dôvodu, prečo sú tam cyklisti kriminalizovaní).

 

ale aby som odpoveď zhrnul:

Ingovi Orechovi (ktorý písal odpoveď) vôbec nedošlo že danými značkami sa dosť skomplikuje život cyklistov v predmetných oblastiach. Celej komisii vôbec nedošlo, že robia nezmyselné značky.

Policajti čo tam sedeli (a to odsúhlasili) takto znevažujú autoritu policajného zboru.

 

Takže ak sa nabudúce budete pýtať: Ktorého blbca napadlo sem dať túto značku? tak hore máte odpoveď.

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 311120x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu