Založ si blog

Policajné vtipy

Pôvodne som chcel napísať nejaký dobrý vtip typu: „Ide blondínka policajtka Záhoráčka a …“, ale policajti z KDI ma predbehli a vypotili sériu ešte lepších vtipov.

Stačí zopár citácií z článku o možnom BUS pruhu na Štefánikovej. V skratke: na danej ulici sú zápchy a jazdí tade veľa liniek MHD (napr. 83, 93, 212, 34, …; v špičke cca 39 autobusov za hodinu), ktoré v týchto zápchach stoja. Preto tam urobme BUS pruh, aby jazdili plynulejšie.

Policajti z KDI ale povedali: nono, to nemôžete len tak. Zopár citátov:

„Podľa Hráškovej Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave nie je proti vytváraniu vyhradených pruhov pre MHD, nemôžu však byť na dopravne vyťažených úsekoch.“ – teda BUS pruhy môžu byť všade, len nie tam, kde ich treba. Vtip dňa.

„Podľa dopravného inšpektorátu je však Štefánikova ulica v Bratislave dôležitý cestný ťah a hustota premávky si vyžaduje zachovanie dopravy v oboch jazdných pruhoch.“ – prehlásiť toto o ulici v centre mesta, v mieste, kde tranzitná doprava nemá čo robiť (z Petržalky na Kramáre majú ísť mostom Lafranconi), je dosť smiešne. Nehovoriac o probléme, že dva jazdné pruhy prilákajú viac áut. Toto zistili aj v USA.

„Ako vysvetlila Hrášková, cestu na Šancovej ulici križujú dva neriadené priechody pre chodcov, ktoré idú cez štvorprúdovú cestu.“ – na Šancovej nie je ani jeden neriadený priechod pre chodcov, na Štefánikovej dva, na ktorých predpokladám, že policajti robia pravidelné kontroly, keďže neďaleko majú svoju stanicu. Teda určite nikto tadiaľ nechodí viac, ako je maximálna povolená rýchlosť.

Preto je podľa dopravného inšpektorátu takéto riešenie „nežiaduce a opatrenie by smerovalo proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky“. – nečudo, že prídu k takýmto záverom, keď plynulosť stavajú na metrike počtu prejdených áut – autobus s 50 ľuďmi postavia na roveň auta s jedným človekom. Alebo že by toto bol vtip dňa? Pri takejto sérii sa ťažko vyberá.

 

Áno, to nie sú jediní ľudia, čo v Bratislave poberajú plat za kazenie dopravy. Ale na rozdiel od Mikuša, ktorý nebuduje bus pruhy, Schlossera, ktorý stavia úplne zbytočnú diaľnicu, Rausovej (rod. Olejárová), ktorá vytláča autá na chodníky, policajti z KDI poberajú nielen plat, ale aj výsluhový dôchodok po zvyšok života. Predsa len, trauma spôsobená novinármi a blogermi je porovnateľná s traumou vojakov z Afganistanu alebo rizikom z práce na úrade boja s organizovaným zločinom.

 

Samozrejme, nechcel som povedať vtipy o všetkých policajtoch, iba o tých z Krajského dopravného inšpektorátu. Tiež by som sa chcel ospravedlniť všetkým blondínkam a všetkým Záhorákom za škaredé stereotypné narážky.

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 311472x
Priemerná čítanosť článkov: 3943x

Autor blogu