Založ si blog

Železničiarski mantáci zase útočia

Naší zlatí železničiari, či už ministerskí alebo zo ŽSR, zase kazia, na čo siahnu: opätovne porušiť zvyšky železničných tratí.

Rušenie tratí

Ako každý rok, polrok a mesiac, železničiari opätovne rušia trate. Články sú napríklad tu (aj ked dosť klamlivý nadpis: nepribudnú IC vlaky, ale iba jeden, teda jednotné číslo), tu, negatívne reakcie z východu, menej ďalekého východu, stredu, západu

Ale zamerajme sa na jeden článok, kde autorka popisuje viacero pohľadov a jeden zásadný problém: autobusy objednávajú župy a vlaky ministerstvo. A ešte sa nikdy nedohodli. A ministerstvo nechce dať správu regionálnych vlakov župám. Zopár citátov: „Pri zostavovaní grafikonu disponujeme hlbšími a kvalitnejšími dopravnými informáciami, než aké dnes majú samosprávne kraje.“ (uff), „Pretože (vlakové) trate vedú z jednej župy do druhej, a preto by o vlakoch na tratiach mal globálne rozhodovať štát“ (a žiaden autobus nejde z jednej župy do druhej), „Vlaky nerušíme preto, že nemáme dostatok informácií, ale preto, že o tieto linky nie je záujem. Ak župy vedia, ako záujem zvýšiť, majú priestor nám takéto návrhy dať na spoločných rokovaniach a my budeme radi počúvať“ (a preto nie sú žiadne rozumné prípoje autobusov a vlakov, vlastne ani vlakov a vlakov).

Inak, tie citáty povedal človek, čo sa „kedysi podieľal na tvorbe integrovanej dopravy v hlavnom meste“. Teda myslíme tú BID, čo absolútne vôbec nefunguje. Ani v časti vlakov. Gratulujeme ministerstvu dopravy k takejto akvizícii.

Na záver

Verím, že raz budú existovať autobusy z Modry, ktoré ma dovezú na vláčik v Pezinku. Potom sa vláčikom (mimo autozápch) odveziem nonstop na Patrónku, kde sadnem na bajkšéringový bicykel a dojdem do roboty. A všetko na jeden lístok a s čakaním maximálne 5 minút. A večer mi vnúčatá dopravné story z dnešných dní nebudú veriť…

 

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 311762x
Priemerná čítanosť článkov: 3946x

Autor blogu