Škoda auto proti cyklistom

18. júla 2013, michal, Bratislava Nezaradené

Škoda auto je v týchto dňoch jedným zo sponzorov slávnej Tour. Ale ešte pred niekoľkými mesiacmi robili veľmi antibicyklové aktivity a propagovali automobilové preteky v centre mesta.

Reklamu vysielali húfne počas hokeja. V skratke: dvaja vodiči robia preteky v centre mesta, ohrozujú ľudí, ignorujú dopravné predpisy, atď. Reklama dáva nepravdivý obraz o situácii v meste – cesty sú bez áut a cyklistov, chodníky bez chodcov a propagovaný automobil jazdí očividne väčšou ako maximálnou povolenou rýchlosťou, t. j. podľa tejto reklamy je rýchla jazda v poriadku a zároveň ňou ani nie je možné kohokoľvek ohroziť. V reklame na Škodu Fabiu môžeme vidieť aj nepozornosť vodiča počas jazdy spôsobenú obzeraním sa, nasadzovaním okuliarov počas neprimeraného zrýchľovania, nepozornosť vodičky pred križovatkou spôsobenú úpravou zovňajška, jazdu bez bezpečnostných pásov všetkých hlavných protagonistov a rýchlu a agresívnu jazdu propagovaného vozidla priamo v centre mesta. Podotýkam, že na danom mieste je maximálna povolená rýchlosť 30 km/h, je tam cyklopiktokoridor a ide o úplné centrum Bratislavy.

 

Hlavne, táto reklama je klamlivá: zákazníka klame, že keď si kúpi predmetné auto, má právo porušovať predpisy a elementárne zásady slušnosti.

 

Takže ešte v apríli robila Škodovka preteky aút na cyklochodníku (resp. cyklopiktokoridore), dnes hrdo sponzoruje cyklistov. Smiešne.

 

Tak som zvedavý, ako toto vyrieši Rada pre reklamu a kedy organizátori Tour zrušia zmluvu s takouto anticyklistickou firmou.

 

môžte podporiť aj na vybrali sme