otvorenie cyklotrasy viedenská

1. mája 2012, michal, Bratislava Bratislavský bicykel MHD

Zajtra v stredu sa chystá slávnostné otvorenie cyklotrasy po Viedenskej. Teda vlastne ani nie cyklotrasa, ale legalizácia jazdy bicyklom po medzinárodnej cyklotrase.

Poďme o pár rokov späť: v septembri 2009 došlo k zjedosmerneniu Viedenskej. Paradoxne sa tak udialo počas Európskeho týždňa mobility: počas akcie na podporu cyklistiky zakázal magistrát jadzu po medzinárodnej cyklotrase. Vtipné až smutné.

Necelé 3 roky to trvalo napraviť. A zajtra o 9:15 ide jej slávnostné otvorenie. Prídite pozrieť.

 

Pre tých čo nemajú čas, tu je pár postrehov. Zjazd z Nového mosta SNP. Zostal tam veľký obrubník. Pani Szabová zo STaRZu odmieta prezradiť, či za to môže projektant (ktorý zabudol na takúto drobnosť), realizátor (ktorý to neupravil) alebo ona (keďže toto neustrážila). Zákon 211 jej veľa nehovorí.

zjazd z mosta

 

A potom samozrejme parkujúci invalidi. Najviac ma dojala Honda s špz NR512DZ, ktorí sa doviezli až na cyklotrasu aby sa mohli pobicyklovať.

parkujúci ignoranti na Viedenskej

Realizácia chodníka pozostávala z nakreslenia čiar a osadenia zopár značiek. Postupne snáď pribudne aj odťahovanie vozidiel a kontrola ich rýchlosti. Pre bezpečnosť taktiež škoda, že tade začal premávať autobus (číslo 82). A taktiež nechápem, prečo je ten cyklochodník tak úzky. Nemal som meter, ale nepripadal mi širší ako ten meter. Dvaja vedľa seba sme nemohli ísť. Ale stále lepšie ako nič, na rozdiel od takej Trenčianskej, kde nič by bolo lepšie ako to čo tam vzniklo.

 

Takže, vidíme sa zajtra (streda 2. mája o 9:15) ?