arogancia Bratislavskej vodárenskej

13. apríla 2012, michal, Bratislava cykloturistika Nezaradené

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) sa účelovo snaží nechať si pre seba ostrov Sihoť. Iba tak čisto z arogancie moci, iná pohnútka tam nie je. Potom urobia nejakú PR blbosť a médiá im na to skočia.

BVS je veľmi vtipná firma, stačí so pozrieť zoznam článkov a človeku je jasné… Títo nám dodávajú vodu a „strážia“ ostrov Sihoť.

Aby sme si zhrnuli fakty:

Aby som citoval Radoslava Jakaba, generálneho riaditeľa Bratislavskej vodárenskej spoločnosti: „V prvom rade nám ide o bezpečnosť dodávky vody a jej kvalitu,“. Tomuto odporuje zopár faktov:

Takže BVS nechce pustiť cyklistov tam kam púšťa kamióny a nestráži tam bezdomovcov. Ale otázka ktorý bod z týchto štyroch je najdôležitejší…

A potom argumentujú cenou: premalovanie lesnej cesty 1,185 milióna eur, cez ostrov 1,82 milióna eur. Prvá otázky čo všetko zarátali do 2 mil €, pozlátenie cesty? Veď to by sa šmýkalo. A potom vyhodia v rámci PR 0,2 mil € na nejakú záhradu, ktorú predtým nechali zosušiť. A ešte sa tým chvália. Vtipné.

 

PS: ešte raz opakujem: v ochrannom pásme prvého stupňa bežne jazdia kamióny. Toto BVS použila ako argument na trasovanie v rámci ostrova Sihoť dlhšou trasou, čím stúpla cena tejto alternatívy.