Založ si blog

vodu káže, víno pije

Mesto Bratislava má plné reči o zvýhodňovaní bicyklov, MHD a pešej dopravy v Bratislave. A popri tom robí niečo úplne iné a klame verejnosť. Najnovšie Kollárovo námestie.

Ubehol týždeň mobility, plno krásnych slov o preferovaní MHD a odstránení áut z centra. Ale čo sa skutočne udialo? BUS pruh zmizol, len tak z ničoho nič. Proste niekto si povedal že nie je najlepší. Autoslava zase zvíťazila. Cyklochodníky v meste nepribudli, skôr ubudli (o tom nabudúce).

A lákanie ďalších aút do centra. Tentokrát vystavaním nového parkoviska v centre, a zlikvidovaním pár stromov. Ale k samotnej prezentáci. Po úvodných rečiach, zopár desivých fotiek z okolia Kollárovho námestia. Pekne naaranžovaní bezdomovci, autá na trávniku a chodníkoch, neodpratané smeti. Ale ľudia nebojte, výstavbou podzemnej garáže sa to hneď vyrieši. Zmiznú bezdomovci, mesto začne upratovať, policajti pokutovať parkujúcich arogantov. A nezabúdajte, ze prithanutím ďalších aút sa zároveň zlepšia ekologické ukazovatele, znížia hluk, prach… Na ekológiu a mikroklímu bude mať dobrý vplyv aj vyrúbanie stromov a ich nahradenie trvánikom a nejakými stromo sadenicami. Investor uvádza garáž ako riešenie na špinu, asociálov, lacné pohostinstvá a prevádzky, dopravné zápchy, rozbité chodníky, devastáciu, nízke trhové ceny – to všetko to garáž Kollárovom námestí vyrieši.

Potom prišla pani Ing. arch. Jela Plencnerová (zodpovedná za územné plánovanie na magistrate) a povedala, že Mesto Bratislava ma deficit 20 000 parkovacích miest. Ešte že z mojich daní platím takto uvedomelú pani, ktorá nepovedala že 20 000 ľudí si kúpilo auto aj keď ho nemá kde parkovať, ale povedala pravdu že majitelia aút majú ustavné právo parkovať kdekoľvek. Naozaj ma teší že takýto poctiví úradníci existujú.

Trošku im to potom pokazila istá pani, ktorá mala papier, že si prešla všetky garáže v okolí a parking miesta a zistila, že všade je voľno, kapacita dostačujúca, ale že ľudia nechcú parkovať  za 2.50€ na hodinu. Ale veď majitelia aút minuli posledné peniaze na kúpu svojho člena rodiny a preto im v dnešnej krízovej dobe neostalo na parkovanie (a ani štátna šrotovná dotácia im v tom nepomohla).

 

Inak bezdomovci a špina je každý deň aj na nábreží aj na Rybnom aj na Hviezdoslavovom a kdekoľvek inde. Aj tam by sa zišla asi nejaká nová garáž, ktorá by to vyriešila… Takže hurá do stavby ďalších garáží.

 

a vybrali

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny v RTVS sú na dosah. Má Šimkovičová meno nového riaditeľa? Zákon by mohol naraziť na Čaputovú

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 311392x
Priemerná čítanosť článkov: 3942x

Autor blogu