Založ si blog

druhá diskusia ETM za nami

Tak druhá diskusia Európskeho týždňa mobility za nami. Bola v utorok od 18:00 na námestí SNP. Dnes od 18h bude diskusia ohľadom alternatívnej mobility. Príďte a pýtajte sa. A čo sme sa o MHD a BID dozvedeli včera?

Hostia boli Milan Ftáčnik (primátor Bratislavy), Bronislav Weigl (DPB), Peter Války (BID), Michal Dekánek (BID, o.z. Lepšia doprava, imhd.sk), Michal Milata (Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy), Martin Fundárek (Lepšia doprava). A samozrejme moderátor Michal z cyklokoalície.

Hostia rozprávali o vôli mesta preferovať MHD a hromadnú dopravu celkovo. O nástupe Bratislavskej integrovanej dopravy na Záhorí od decembra tohto roku. O problémoch ktoré urobil Ďurkovský v Bratislave. O Starom novom moste cez Dunaj a o absencii tunelu popod ňho. O problémoch súbežných liniek popri iných linkách (SAD vs vlak, SAD vs MHD) (čo by mala magicky vyriešiť integrovaná doprava). Dozvedeli sme sa o blbých projektantoch, ktorí ignorujú zadania ohľadom preferencie MHD. Že tunel bol opravený zle. A o tom že dáta o linkách MHD, SAD a vlakoch by mali byť verejné. A dozvedeli sme sa o novom bus pruhu na Štefánikovej. Dozvedeli sme sa že máme posielať pripomienky k linkám MHD (asi mestskej časti). A že v linke 21 je wifi. A že peňazí na všetko je málo. Dozvedeli sme sa, že môžem ísť s bicyklom do MHD:

A čo sme sa nedozvedeli?

Nedozvedeli sme sa prečo nechodia busy po električkových tratiach (napr linka 50 pri odbočke Miletičovú, alebo 78 cez Trnavské mýto). Nedozvedeli sme sa kto tieto traťové vedenia navrhol tak krátkozrako.

Nedozvedeli sme sa prečo mesto preferovalo širokú odbočku k hotelu na úrok BUS pruhu a prečo mesto preferovalo odbočku k hotelu na Miletičovej na úrok bus pruhu (obidve medzi Trnavským mýtom a Bajkalskou). A nedozvedeli sme sa kto to odsúhlasil (a ako padla otázka, či je ešte zamestnanec magistrátu).

Nedozvedeli sme sa prečo spusenie BID trvá už od roku 1999 a prečo sa medzi rokmi 1999 a 2011 nič neudialo.

Nedozvedeli sme sa prečo pri premaľovávaní priechodov pre chodcov neprišlo k namaľovaniu výstrah že „chodec pozor, električka má prednosť“ (a aj keby nemala, fyzika nepustí), tak ako je to bežné inde.

Nedozvedeli sme sa prečo neexistuje vlak, ktorý by na hlavnej stanici neskončil. Celkovo otázka železničiarskych mantákov ostala pomimo. Že ako dokopať železničiarov aby boli osobné vlaky použiteľné na dopravu po meste a okolí.

 

 

A už druhý deň nikto z diskutujúcich neprišiel autom.

 

Dnes

Dnes v stredu diskusia o alternatívnej mobilite, 18h na nám SNP. Príďte sa pýtať a diskutovať.

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 310492x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu