Založ si blog

prvá diskusia ETM za nami

Tak prvá diskusia Európskeho týždňa mobility za nami. Bola v pondelok od 18:00 na námestí SNP. Dnes od 18h bude diskusia ohľadom MHD. Príďte a pýtajte sa. A čo sme sa o cyklodoprave dozvedeli včera?

Diskusie sa zúčastnila cyklokoalícia ako moderátori a kladači ťažkých otázok (Tomáš a Dano), Michal Feik (poradca primátora), Jozef Uhler (mestský poslanec, člen komisie pre dopravu) , Peter Klučka (Ministerstvo dopravy). A kto chýbal?

Chýbali zástupcovia Krajského dopravného inšpektorátu (pozdravujeme Jaroša a Vŕbika), na ktorých všetci zúčastení dávali vinu za nerozvoj cyklistickej doprava (a vlastne aj MHD, ale to si zopakujeme dnes). Policajti, KDI, nepoznajú predpisy (nevedia že existuje cyklopiktokoridor, že môžu povoliť vjazd cyklistov do protismeru), navrhujú nebezpečné riešenia vedenia cyklistov (pričom vôbec nie je v ich právomoci navrhovať, iba schvalovať z bezpečnostného pohľadu), menia názor (jeden policajt čosi odsúhlasí druhý to o mesiac zakáže, prípad Špitálska). A títo policajti boli leniví préjsť 13 minút peši (cca 800 metrov) od dvoch levov aby verejne obhájili svoj názor. Čo dodať.

Chýbal zástupca STaRZu, ktorý (ne)buduje cyklotrasy. Pozdravujeme pani Szaboovú. Aby opätovne porozprávala prečo všetko nejde a aké sú pri každej cyklotrase problémy.

Chýbal zástupca Oddelenia dopravy, resp dopravného plánovania. Aby obhájil prečo sa pri preznačovaní všetkých priechodov pre cyklistov nevybudoval ani jeden priechod pre chodcov. Aby obhájil prečo v rámci premalovávania všetkých stop čiar nepribudla ani jedna predsadená stopčiara pre cyklistov. A aby obhájil prečo sa pri modelovaní priepustnosti dopravy neberú do ohľadu cyklisti ani chodci (a ani MHD ale to sa dozvieme dnes).

Chýbal zástupca BVS aby mohol do očí cyklistom povedať, že sú to znečisťovatelia prírody. A preto si nezaslúžia ísť cez Sihoť.

 

Ale dosť negativizmov

Dozvedeli sme sa aj pozitívne veci. Že zopár cyklochodníkov pribudlo (Viedenská, to čo robila Poštová banka), že zopár pribudne čoskoro (Špitálska, posezónne opatrenia na Devínskej ceste, ), že zopár je na dobrej ceste (Obchodná, Blumentálska, …). S tým potešil Michal Feik.

Dozvedeli sme o možnostiach rozpočtu na cyklodopravu a podpore poslancov. Potešil Jozef Uhler.

A že pribudne stojena na bicykle na Bratislavskej a Trnavskej stanici. Potešil Peter Klučka.

 

Ale najväčším pozitívomo bolo, že oproti minulému roku, ani jeden z diskutujúcich neprišiel autom.

Dnes

Dnes diskusia o MHD, BID, a podobných skratkách. Hostia: Milan Ftáčnik (primátor Bratislavy), Bronislav Weigl (DPB), Peter Války (BID), Michal Dekánek (BID, o.z. Lepšia doprava, imhd.sk), Michal Milata (Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy). Príďte a spíšte z toho niečo pozitívne.

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 310491x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu