Založ si blog

Železničiarski mantáci zase útočia

Naší zlatí železničiari, či už ministerskí alebo zo ŽSR, zase kazia, na čo siahnu: opätovne porušiť zvyšky železničných tratí.

Rušenie tratí

Ako každý rok, polrok a mesiac, železničiari opätovne rušia trate. Články sú napríklad tu (aj ked dosť klamlivý nadpis: nepribudnú IC vlaky, ale iba jeden, teda jednotné číslo), tu, negatívne reakcie z východu, menej ďalekého východu, stredu, západu

Ale zamerajme sa na jeden článok, kde autorka popisuje viacero pohľadov a jeden zásadný problém: autobusy objednávajú župy a vlaky ministerstvo. A ešte sa nikdy nedohodli. A ministerstvo nechce dať správu regionálnych vlakov župám. Zopár citátov: „Pri zostavovaní grafikonu disponujeme hlbšími a kvalitnejšími dopravnými informáciami, než aké dnes majú samosprávne kraje.“ (uff), „Pretože (vlakové) trate vedú z jednej župy do druhej, a preto by o vlakoch na tratiach mal globálne rozhodovať štát“ (a žiaden autobus nejde z jednej župy do druhej), „Vlaky nerušíme preto, že nemáme dostatok informácií, ale preto, že o tieto linky nie je záujem. Ak župy vedia, ako záujem zvýšiť, majú priestor nám takéto návrhy dať na spoločných rokovaniach a my budeme radi počúvať“ (a preto nie sú žiadne rozumné prípoje autobusov a vlakov, vlastne ani vlakov a vlakov).

Inak, tie citáty povedal človek, čo sa „kedysi podieľal na tvorbe integrovanej dopravy v hlavnom meste“. Teda myslíme tú BID, čo absolútne vôbec nefunguje. Ani v časti vlakov. Gratulujeme ministerstvu dopravy k takejto akvizícii.

Na záver

Verím, že raz budú existovať autobusy z Modry, ktoré ma dovezú na vláčik v Pezinku. Potom sa vláčikom (mimo autozápch) odveziem nonstop na Patrónku, kde sadnem na bajkšéringový bicykel a dojdem do roboty. A všetko na jeden lístok a s čakaním maximálne 5 minút. A večer mi vnúčatá dopravné story z dnešných dní nebudú veriť…

 

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 311371x
Priemerná čítanosť článkov: 3941x

Autor blogu