Založ si blog

otvorenie cyklotrasy viedenská

Zajtra v stredu sa chystá slávnostné otvorenie cyklotrasy po Viedenskej. Teda vlastne ani nie cyklotrasa, ale legalizácia jazdy bicyklom po medzinárodnej cyklotrase.

Poďme o pár rokov späť: v septembri 2009 došlo k zjedosmerneniu Viedenskej. Paradoxne sa tak udialo počas Európskeho týždňa mobility: počas akcie na podporu cyklistiky zakázal magistrát jadzu po medzinárodnej cyklotrase. Vtipné až smutné.

Necelé 3 roky to trvalo napraviť. A zajtra o 9:15 ide jej slávnostné otvorenie. Prídite pozrieť.

 

Pre tých čo nemajú čas, tu je pár postrehov. Zjazd z Nového mosta SNP. Zostal tam veľký obrubník. Pani Szabová zo STaRZu odmieta prezradiť, či za to môže projektant (ktorý zabudol na takúto drobnosť), realizátor (ktorý to neupravil) alebo ona (keďže toto neustrážila). Zákon 211 jej veľa nehovorí.

zjazd z mosta

 

A potom samozrejme parkujúci invalidi. Najviac ma dojala Honda s špz NR512DZ, ktorí sa doviezli až na cyklotrasu aby sa mohli pobicyklovať.

parkujúci ignoranti na Viedenskej

Realizácia chodníka pozostávala z nakreslenia čiar a osadenia zopár značiek. Postupne snáď pribudne aj odťahovanie vozidiel a kontrola ich rýchlosti. Pre bezpečnosť taktiež škoda, že tade začal premávať autobus (číslo 82). A taktiež nechápem, prečo je ten cyklochodník tak úzky. Nemal som meter, ale nepripadal mi širší ako ten meter. Dvaja vedľa seba sme nemohli ísť. Ale stále lepšie ako nič, na rozdiel od takej Trenčianskej, kde nič by bolo lepšie ako to čo tam vzniklo.

 

Takže, vidíme sa zajtra (streda 2. mája o 9:15) ?

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 311458x
Priemerná čítanosť článkov: 3943x

Autor blogu