Založ si blog

Cyklodoprava v Bratislave – konečne realita?

Úradníci v Bratislave sa vždy snažili strpčiť mi život, minimálne na bicykli. Stačí sa pozrieť na mega cyklisticko nepriateľské riešenia: most Apollo (a najmä Košická), rekonštrukcia Dostojevského radu, tunel Sitina a okolie, všetky nákupné centrá (Eurovea, Riverpark, Avion, …)… Vlastne existuje nejaká väčšia investícia v Bratislave, ktorá nesťažila cyklodopravu?

Ak niekto vie, nech zdvihne ruku.

Tešia ma vyjadrenia plné optimizmu a krajších zajtraškov, ktoré už konečne berú cyklodopravu ako dopravu a nie ako turistiku alebo šport.

Ale

Otázka na čo ich minúť, na opravy pokazených vecí? Na to aby sme dostali Košickú do použiteľného stavu, pričom úradníci čo tú Košickú projektovali/schvaľovali budú schvaľovať aj nové cyklopoužiteľné riešenia. Prečo to neurobili už predtým, v čase keď sa tam kopalo a búralo. Keď nič iné, bolo by to lacnejšie a určite by to bolo komfortnejšie.

Budeme opravovať zverstvá typu Trenčianska? Odstraňovať zábradlia a značky „zosadni z bicykla“? Alebo pôjdeme do Podunajských Biskupíc a vyrovnáme asfalt, ktorý bol kvôli cyklochodníku urobený pre bicykel nepoužiteľne? (otázka za sto bodov: budú to opravovať tí istí ľudia čo to takto pokazili?)

Alebo oprášime cyklochodníky, ktoré záhadne zmizli? Ivánska cesta, veľa v Petržalke, Páričkova, Kamenné námestie, … Alebo znížime obruvníky tam kde sa pri minulej rekonštrukcii neznížili, dáme značky preč zo stredu chodníkov a cyklochodníkov, …

Alebo to miňme na dva projekty, však nech s tým nie je veľa roboty. Cyklocesta do Devína a pokus o spojnicu mosta Lafranconi a Železnej studničky sú dvaja vhodní kandidáti, na ktorých sa dokážu úradníci pár rokov vyblázniť a minúť všetky peniaze. Len aby si nemuseli pamätať projektov dvadsať.

Dúfam, že sa podarí aj niečo rozumné, nie iba plátať nezmysli z minulosti.

 

Piatková cyklojazda

28.07.2015

Ako každý mesiac, aj tento posledný piatok v mesiaci sa koná cyklojazda criticalmass. V piatok od 18h na pár km kľudným tempom po Bratislave. Zoberte aj deti aj rodičov…

Podporte bezpečnejšiu dopravu

10.07.2015

Ministerstvo vnútra pripravovalo novelizáciu zákona o cestnej premávke. Mala postihovať cestných pirátov a zlepšiť bezpečnosť, ale neurobila to. Aby sme napravili neaktivitu z dielne Ministerstva vnútra predkladáme vlastné pripomienky. Aj keď čas na ich zbieranie je iba cez letné prázdniny. Zamieravajú sa na:

Najväčší smoliari volieb

17.11.2014

Skončili sa komunálne voľby, kto bol najväčší smoliar? Emília Marčoková v Prahe prehrala o 5 hlasov!

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

michal

Som človek, čo žije v Bratislave a je cyklista. Áno, aj takí existujú...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 310696x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu